Str.XXIX nr.28, Șag, jud.Timiș
Luni - Vineri 08:00-18:00
0744 543 377

Despre încălzirea centrală

Avantajele încălzirii în pardoseală :

- Obţinerea confortului optim – căldura se distribuie uniform pe toată suprafaţa.
- Reducerea cantității de praf şi prevenirea apariţiei mucegaiului.( dacă temperatura de plecare de pe distribuitor nu depașește 38 grade, nu se ridică praful)
- Economisirea de spaţiu preţios din imobil. Având în vedere că la ora actuală se produc doar centrale termice în condensație, suprafața radiatoarelor trebuie sa fie mai mare cu 80 – 85 %, pentru a avea temperatura dorită în cameră, având în vedere că pe cazan plecarea agentului termic trebuie să fie de 45 - 50 grade. Peste 55 grade cazanul nu mai condensează, iar consumul va fi dublu.
- Posibilitatea de a regla temperatura în fiecare cameră separat, cu un termostat de ambient comandat de sistemul de încălzire , care poate fi și wireless sau cu control de pe telefon.
- Încălzirea în pardoseală este cu 40 – 50 % mai economică în exploatare decât cea cu radiatoare, datorită temperaturilor scăzute ale agentului termic pentru utilizare ( 45 -50 grade). Practic diferența de preț între sistemul de încălzire în pardoseală și încălzirea cu radiatoare, se amortizează în primul sezon de încălzire.

Dezavantajele încălzirii în pardoseală :

- Costuri mai mari la achiziție
- Este necesar să fie luată în calcul o distanță de pe placa de beton până sub uși de 11 – 12 cm , fără finisaj .

Dezavantajele încălzirii cu radiatoare :

- Ocupă spațiu din încăpere, limitând mobilarea în jurul lor
- Ridică praful, iar dacă este umezeală în cameră, se va observa că deasupra radiatorului, peretele se înnegrește .